Matchvärd:


Lessebo GoIF - Norrhults BK
6-2 (1-1) 

Lördagen den 1/10 
 

Målgörare:
1-0  10min Peter Fransson
1-1  40min Norrhult
1-2  48min Norrhult
2-2  60min Ulf Persson(straff)
3-2  70min Ulf Persson
4-2  75min Ulf Persson
5-2  80min Mikael Vuckovic´
6-2  85min Peter Eriksson

Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivansson HB, Andreas Källsson MB, Mikale Vuckovic MB, Emil Andersson VB, Johan Svensson HM, Peter Fransson MM, Peter Eriksson MM, Ulf Persson VM, Nicklas Andersson F, Fredrik Stjärnebring F, Johan Karlsson Avb, Niklas Gustavsson Avb, Rickard Ahlex Avb, Daniel Baricevic Avb, Jesper Edberg Avb

 

Domare:
Svensson , Andreas  OSKARSHAMN
Ass domare 1
Turcinovic, Elvir  VÄXJÖ
Ass domare 2
Ekegren, Ola  VÄXJÖ

Idag gjorde vi inte någon vidare insats, men det tror jag ingen krävde heller. Utan det viktiga var bara att vinna, vilket vi gjorde också, för att eventuellt kunna vinna serien!

Och efter att vi tagit ledningen efter mål av Peter F på pass av Ulf P så var vi återigen i det läget att vi hade något att förlora. Och vi var inte bra under första halvlek, dels beroende på att det blåste väldigt mycket vilket gjorde att bollen studsade som den ville på vår ojämna plan.

Och under några minuter före så kvitterade Norrhult på ett friläge som vi missbedömde, och några minuter in i andra så lyckas vi även släppa in ett långskott, vilket innebar att Norrhult var på kvalplats neråt, och vi var på kvalplats uppåt. Men precis innan jag tänkte börja göra lite byten för att på något sätt försöka ändra matchbilden som inte såg ljus ut, så fick vi straff som Ulf P slog in. Och då fick Ulf vara kvar en stund till, vilket var tur för efter en stund så avgör han matchen med två likadana mål där han dribblar bort deras back, för att sen prickskjuta in bollen i mål.

Och i detta läge så ledde Gransholm med 3-2, men när det ropades ut att det blivit 3-3 där så jublades det på Lessebo IP. Och när sen Goggo ropar ut att Arne P skall sätta dit en 4:a på Gransholmsmatchen så var alla spända, och jublet blev ännu högre när han satt upp den på Flygsfors/G sida. Men vi gör två mål till, Mikael V skjuter in bollen i tomt mål efter en målvaktstavla, och Peter E får till årets skruv, så bollen går runt målvakten in i mål.

Men vi får nervöst vänta på Gransholms slutresultat tills efter vår match slutat, men när det kommer så är glädjen desto större, för ”vi har vunnit serien”.

Idag var det jämnt överlag, men jag vill bara tacka alla spelare och ledare för två härliga år som kröntes med en underbar serieseger. J   

En mycket stolt och lättad Patrik Berg

 


Mörbylånga GoIF - Lessebo GoIF  
0-4 (0-3)

Söndagen den 25/9 
 

Målgörare:
0-1  15min Joakim Ivansson
0-2  20min Fredrik Stjärnebring
0-3  40min Nicklas Andersson
0-4  75min Fredrik Stjärnebring

Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Emil Andersson HB, Joakim Ivansson MB, Mikael Vuckovic MB, Patrik Eriksson VB, Johan Svensson HM, Pete Fransson MM, Peter Eriksson MM, Ulf Persson VM, Nicklas Andersson F, Fredrik Stjärnebring F, Johan Karlsson Avb, Niklas Gustavsson Avb, Robin Grönholm Avb, Goran Markovic´ Avb, Patrik Berg Avb
Domare:
Appelqvist, Stig  TOTEBO
Ass domare 1
Svensson, Lennart  KALMAR
Ass domare 2
Friberg, Jonas  KALMAR

Idag så genomförde vi en rakt igenom stabil insats där målen kom i rätt lägen för oss, men tyvärr så vann Gransholm sin match mot Vederslöv/D, vilket innebär att vi fortfarande ligger på kvalplats. 

Och vi fick som sagt en bra start, för Joakim nickade in en hörna efter bara tio minuter vilket var skönt och lugnande. Och när sen Fredrik äntligen fick göra mål igen direkt efteråt så kändes det helt suveränt. Målet var en retur efter att målvakten först räddat hans friläge, var nog oerhört skönt för Fredrik själv.

Därefter så hade vi rätt bra kontroll på matchen kändes det som, men efter det att speakern ropade ut att Gransholm ledde sin match så verkade det som om vi bara la av. Som tur var så satte Nicklas A en perfekt frispark i krysset innan halvtid.

Hela andra halvlek var totalt avslagen, vi kände att vi vunnit matchen och vi spelade bara av den. Fredrik gör tillslut sitt andra mål för dagen, denna gång i öppet mål efter ett fint pass av Johan S.

Emil A gjorde idag en storstilad match på backen, Peter F var pigg som vanligt, annars var det väl rätt jämna insatser. Det stora minnet jag har av matchen är annars när Goran Markovic’ hoppar in på vänsterbacken med tjugo minuter kvar och spelar stabilt samtidigt som han tog för sig direkt, så underbart härligt. Goran är en människa man önskar all framgång för, och den har precis börjat i Lessebo GoIF för honom.

En besviken Patrik Berg (pga Gransholm segern).

 


Orrefors IF - Lessebo GoIF
3-2 (2-1)

Lördagen den 17/9 
 

Målgörare:
0-1 15min Ulf Persson
1-1 40 min Orrefors
2-1 42min Orrefors
3-1 48min Orrefors
3-2 75min Johan Karlsson
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivarsson HB, Andreas Källsson MB, Daniel Baricevic MB, Patrik Eriksson VB,  Johan Svensson HM, Niklas Gustavsson MM, Peter Eriksson MM, Peter Fransson VM, Fredrik Stjärnebring F, Ulf Persson F, Johan Karlsson Avb, Rickard Ahlex Avb, Robin Grönholm Avb, Nicklas Andersson Avb, Jesper Edberg Avb
Domare:
Eriksson, Ingemar  FIGEHOLM
Ass domare 1
Högsell, Christer  ALSTERMO
Ass domare 2
Nilsson, Hans  NYBRO

Idag var vi för 3:e gången serieledare före matchstart, och för 3:e gången så spelar vi som sämst vid dessa tillfällen!

I början så är det väl vi som kom igång bäst, men utan att spela bra direkt. Men redan från start så hade vi problem med att transportera bollen inom laget. Men efter ett inlägg som deras målvakt tappar rakt ut till Ulf, som skjuter in ett noll, så var glädjen väldigt stor i laget.

Men efter målet så blev vi sämre, vi började lyfta enkla bollar precis som Orrefors gjort i början. Mycket berodde också på att ingen visade att dom ville ha bollen.

Och inom ca åtta minuter runt pausen så avgjordes matchen, och tyvärr så var det vi själva som inte var noggranna i försvarsspelet. Ettan efter att tre spelare alla trodde att en annan skulle ta bollen, och istället tog en Orreforsspelare den, mål. Tvåan kom efter en hörna som vi inte hade behövt ge bort om vi varit noggranna, och hörnan var 20 cm över marken och gick ändå i mål! Trean kom på straff, som vi tyckte var solklar, men efter match så hörde vi att det var ett skämt att blåsa straff.

Vår reducering gjorde Johan K på ett skott utifrån, men under andra så var vi lite bättre, men vi hade väldigt svårt att skapa målchanser. Så tyvärr så blev det en rättvis förlust mot ett för dagen mer kämpande lag!

Domaren Ingemar Eriksson från Figeholm gick och hånskrattade mot våra spelare från start. Och det bidrog kanske till att vi i slutet av matchen uppträdde lite mindre bra och pratade oss till några varningar, men att vi fick 7 gula i en kliniskt ren match är betyg nog åt årets sämsta domarinsats. Tyvärr så hade vi många som inte heller var så lyckade idag.

(Undrar bara vad en spelare fått i straff om han visat ”finger”, för ass.domare får visst göra det).  

En oerhört missnöjd Patrik Berg

 

Matchvärdar:

Carl Svanberg Bokbinderi

Tandhyttan


Lessebo GoIF - Ingelstads IK
4-1 (3-1)

Lördagen den 10/9 
 

Målgörare:
1-0  2min Johan Svensson
2-0  4min Ulf Persson
2-1  15min Gustav Karlsson
3-1  20min Peter Eriksson 
4-1  75min Nicklas Andersson
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivarsson HB, Andreas Källsson MB, Mikael Vuckovic MB, Daniel Baricevic VB, Johan Svensson HM, Rickard Ahlex MM, Peter Eriksson MM, Patrik Fransson VM, Fredrik Stjärnebring F, Ulf Persson F, Johan Karlsson Avb, Niklas Gustavsson Avb, Patrik Eriksson Avb, Emil Andersson Avb, Nicklas Andersson Avb
Domare:
Pontus Ålem
Niklas Karlsson Lenhovda
Per Ragnarsson Lenhovda

Idag gjorde vi en stabil insats spelmässigt, fast vi hade precis som i våras problem med Ingelstads raka enkla spel.

Knappt hinner man ställa sig på plats förrän vi gör ett tidigt mål (vilket vi ofta brukar göra mot Ingelstad har jag hört), och det är Fredrik S som mycket elegant släpper bollen perfekt till Johan S inne i straffområdet, och han placerar in bollen i bortre.

Och bara någon minut senare så gör vi ännu ett mål, denna gång är Ulf P sist på bollen, och slår upp den i nättaket från nära håll. Målet och många anfall till kom efter att Peter F lekt fotboll på vänsterkanten på ett underbart sätt, han verkar ha hittat sin enligt egna ord ”Brolin-rollen”.

Men vi har efter den fina starten stora problem på mitten, där dom får komma rättvända flera gånger med fart mot vår backlinje, och på ett sådant läge så gör dom också ett mål, vilket inte skulle fått hända. Men som tur är för oss så lyckas vi direkt efter göra tre ett, vilket var oerhört viktigt tror jag. Och det var Peter E som via Peter F ända fick göra årets första mål.

I andra halvlek så är det rätt jämt, och det böljar lite fram och tillbaka, men med kvarten kvar så avgör Nicklas A matchen med en perfekt frispark över muren.

Under matchen så var ju anslagstavlan lika intressant som matchen idag, vilket ofta innebär att man själv tappar fokus på vår match, men idag gick ju resultaten vår väg samtidigt som vi klarade av vår uppgift, så nu leder vi serien igen.

Idag var Peter F strålande så länge orken höll, Mikael V dominerade luftrummet som vanligt, Johan S gjorde idag en defensivt mycket bra match.

Domaren Pontus Adolfsson gjorde enligt mig en mycket bra insats, inget viftande med kort så fort det var något som hände i matchen.  

En nöjd Patrik Berg

 


Pukebergs BK - Lessebo GoIF
0-0 (3-2)

Lördagen den 3/9 
 

Målgörare:
0-1  70min Andreas Källsson
1-1  71min Pukeberg
2-1  75min Pukeberg
3-1  80min Pukeberg
3-2  90min Mikael Vuckovic´
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Patrik Eriksson VB, Andreas Kjellsson MB, Mikael Vuckovic MB, Peter Fransson HB, Ulf Persson VM, Niklas Gustavsson MM, Johan Karlsson MB, Johan Svensson HM, Fredrik Stjärnebring F, Daniel Baricevic F, Peter Eriksson Avb, Rickard Ahlex Avb, Emil Andersson Avb, Joakim Ivarsson Avb, Jesper Edberg Avb
Domare:
Leek, Roger  VIRSERUM
Ass domare 1
Lundgren, Jan  TREKANTEN
Ass domare 2
Friberg, Jonas  KALMAR

Efter vår underbart fina match senast mot Gransholm så hade vi varnat för en reaktion, vilket det också blev idag. Tunga ben och hjärnor gjorde att vi knappast skapade någonting idag.

Hela första halvlek var så gott som kliniskt ren från både spel och målchanser, men två gånger höll Puke på att peta in bollen i eget mål, och en dunderchans fick vi, som tyvärr missades.

Men i pausen så var i alla fall jag säker på att vi i andra skulle öka tempot lite, och därigenom börja skapa lite tryck framåt. Men så blev det nu inte alls, istället hade vi än mer problem att få till något spel alls.

Men så helt plötsligt så gör vi vårt första hörnmål för året, Andreas K nickar in hörnan vid första stolpen, fasen va gott, nu skall det väl äntligen släppa lite. Men medan dom flesta från Lessebo pratade om målet och klappade sina händer så låg bollen i vårt mål, kvitterat efter 4-5 sek, helt otroligt. Och skottet var ingen lobb utan en rekyl som gick i mål över Patrik S i buren.

Det var en enormt tung smäll, och bara någon minut senare så kom vi fel i försvaret och Puke lyckades lobba in två ett, och efter ett slarvigt pass så kontrade dom även in trean, helt otroligt.

Nu var det uppförsbacke, men vi hade svårt att skapa några bra chanser, men i sista minuten så nickar Rickard A ner ett inlägg till Mikael V som skjuter in en reducering, och på övertid så får vi en frispark som Rickard skjuter, och efter lite flipper så får en Pukespelare bollen på handen, och då vänder sig domaren om och blåser av matchen.

En tung och smärtsam förlust blev det idag, dom enda som jag tyckte skötte sig idag var Peter F som återigen spelar mycket bra på backen, och Peter E som gör ett bra inhopp igen.

Domaren idag visade upp en attityd som inte har på en fotbollsplan att göra, men bedömningarna var väl bättre i alla fall, men hans insats överglänste dom flesta i vårt lag idag.

En mycket bedrövad Patrik Berg

 

Matchvärd:

Moderaterna

Kopparbergs Bryggeri


Lessebo GoIF - Gransholms IF
4-1 (3-1)

Måndagen den 29/8 
 

Målgörare:
1-0 Ulf Persson
2-0 Ulf Persson
2-1 Gransholm
3-1 Johan Svensson
4-1 Emil Andersson
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Patrik Eriksson VB, Andreas Kjellsson MB, Mikael Vuckovic MB, Peter Fransson HB, Ulf Persson VM, Niklas Gustavsson MM, Johan Karlsson MB, Johan Svensson HM, Fredrik Stjärnebring F, Daniel Baricevic F, Peter Eriksson Avb, Rickard Ahlex Avb, Emil Andersson Avb, Nicklas Andersson Avb, Jesper Edberg Avb
Domare:
Papic Zdravko, Västervik
Mikael Mathisson, Växjö
Tom Johansson, Växjö

Idag gjorde vi en strålande insats, framförallt så var första halvlek årets bästa insats. Men laddningen var också stor för att vi mötte seriens bästa lag också, vilket dom också visade.

Efter bara några minuter så fick Fredrik S ett friläge, men förivrade sig och sköt högt över, och direkt så infann det sig en lite oro i min mage att vi skulle missa mycket även idag, men ack så fel jag fick. Gransholm spelar väl och stabilt, och utnyttjar minsta lilla fel vi gör på planen.

Men efter ett mönsteranfall så får vi det viktiga första målet, löpboll på Johan S som snyggt spelar in bollen till en skrikande Ulf P som lyckas placera in bollen. Kort därefter så fälls Fredrik S efter fint pass återigen av Johan S, Straffen tar Ulf, och han lyckas med att lägga in tvåan på sin egna retur.

Deras reducering kom efter ett missat offsideförsök av oss, men vi kom tillbaks på rätt sida ändå men dom lyckades efter fint spel komma fri ändå och placerade in bollen. Och efter lite chanser åt båda håll så lyckades vi innan paus även göra tre ett, även denna gång en löpboll från Johan K till Johan S, som fri med målvakten placerade in kulan i nätet.

Andra halvlek så tappar vi som vanligt vår aggressivitet, vi verkar lite rädda om poängen, och Patrik S får göra några svettiga räddningar som räddar oss, vilket han har gjort flera gånger i år.

Och med en kvart kvar så lyckas 15 årige inhopparen Emil A göra sitt första mål i seniorsammanhang, vilket avgjorde matchen, efter det så lugnade matchen äntligen ner sig.

Idag vill jag ge högsta betyg till hela laget, vilken laginsats idag. Men Patrik S briljerade lite extra tillsammans med den idag formidable Johan S, som när han kom fram några gånger idag så gick det ett sus i publiken.

En mycket stolt Patrik Berg

 

 


Emmaboda IS - Lessebo GoIF
2-3 (1-3)

Lördagen den 20/8 
 

Målgörare:
0-1 10min Fredrik Stjärnebring
0-2 20min Daniel Baricevic
0-2 30min Peter Fransson
1-3 40min Emmaboda
2-3 60min Emmaboda
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivarsson HB, Andreas Källsson MB, Mikael Vuckovic MB, Patrik Eriksson VB, Johan Svensson HM, Niklas Gustavsson MM, Rickard Ahlex MM, Peter Fransson VM, Daniel Baricevic F,  Fredrik Stjärnebring F
Emil Andersson Avb, Ulf Persson Avb, Johan  Karlsson Avb. Jesper Edberg Avb
Domare:
Lloncari, Fatos  VÄXJÖ
Ass domare 1
Wittberg , Ove  LÄCKEBY
Ass domare 2
Johansson, Håkan  KALMAR

Idag gjorde vi årets bottennapp, spelet var horribelt dåligt, besluten likaså, men poängen var desto viktigare och roligare.

Men idag så var min irritation inte bara beroende på vårt dåliga spel, utan lika mycket på vår inställning i paus där vi återigen är nöjda bara vi leder matchen! Det är helt emot vad jag tror på, att man efter 90 min känner så är helt ok, men att inte ha inställningen att vilja skärpa till spelet under matchen är väldigt konstigt tycker jag.

Upprinnelsen till alla målen idag var mest svagt agerande av försvaren i båda lagen, att vi ledde med 3-0 efter en halvtimme var väl inte rättvist direkt. Och snälla som vi var idag så bjöd vi tillbaka med samma medicin, så helt plötsligt så var det match igen.

Har inte så mycket mer att skriva, för fel kan man ju hitta hur mycket som helst idag, men vi vann, vilket är vår styrka i år, att vi behöver inte spela bra för att vinna.

Och som vi sa i omklädningsrummet efter matchen, kanske poängen idag känns ännu bättre om våra toppkonkurrenter tappar poäng, vilket dom också gjorde.

Idag gjorde Ulf P ett bra inhopp, han var väl den ende som passade bollen lite lugnt och till rätt adress, annars så hoppas jag att vi höjer oss rejält till nästa match mot Gransholm.

Domaren överglänste oss alla klart idag.  

Patrik Berg

 

Matchvärd:

Lars Bil- och Lackcenter


Lessebo GoIF - Flygsfors/Gadderås IF
0-0 (0-0)

Onsdagen den 17/8 
 

Målgörare:

Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivarsson HB, Andreas Källsson MB, Mikael Vuckovic MB, Daniel Baricevic VB, Johan Svensson HM, Niklas Gustavsson MM, Rickard Ahlex MM, Peter Fransson VM, Ola Fransson F, Fredrik Stjärnebring F
Emil Andersson Avb, Peter Eriksson Avb, Patrik Eriksson Avb, Nicklas Andersson Avb, Johan Karlsson Avb

Domare:
Gunnarsson, Johannes  LJUNGBY
Ass domare 1
Johansson, Rune  VÄXJÖ
Ass domare 2
Tobizon, Carl-Oskar  TINGSRYD
Idag tappade vi två poäng på ett mycket frustrerande sätt, nämligen genom att inte lyckas få in en enda boll på minst tjugo bra målchanser.

Innan ens matchen hunnit starta så fick vi en skada på Peter E, som fick lämna in handduken efter en närkamp med ”bulldozern” Andreas K. Så med kort varsel fick Niklas G hoppa in och ta över taktpinnen på mitten.

Och vi startade matchen bra, vi kom fram i några bra lägen direkt och så fortsatte det sen så gott som hela matchen. Deras målvakt är nog en av dom bättre i serien, men när vi möttes i våras så fick han briljera med några helt underbara räddningar, medan han idag oftast fick se bollarna vina utanför målramen.

Vi kom runt flera gånger på kanterna idag också, men när vi skulle slå in bollen så hamnade den nästan jämt mitt i famnen på målvakten helt utan press! Där har vi något som inte var bra.

I slutet av matchen så blev vi väldigt frustrerade när vi missat så enormt många lägen, så avsluten blev tamare för varje gång kändes det som. Men vi gör ändå en mycket bra match tycker jag, hade vi fått hål på dom så hade nog alla också tyckt så, för resultatet påverkar ju känslan av hur matchen egentligen varit.

Men samtidigt så gör Patrik S två helt fantastiska utrusningar på två frilägen i mitten av andra, då var det nära ett baklängesmål istället.

Idag så gjorde hela laget en stabil och bra insats, vi skapade ju enormt mycket. Men Peter F var suverän som kantspelare idag (tills orken tröt!), annars var det jämnt överlag.

Domaren Johannes G utmärkte sig idag på ett mindre positivt sätt, 9 gula kort i en match befriad från hårt spel är för mig otroligt obegåvat, bedömningsnivån skiftade lika ofta som felbesluten.

Men det var samma visa i våras, 3 gula och 2 röda då mot Emmaboda!

En frustrerad Patrik Berg

 

 


Vederslöv/Dänn. IF - Lessebo GoIF
1-1 (0-0)

Fredagen den 12/8 
 

Målgörare:
1-0    70min Vederslöv
1-1    92min Nicklas Andersson
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivarsson HB, Andreas Källsson MB, Mikael Vuckovic MB, Daniel Baricevic VB, Johan Svensson HM, Niklas Gustavsson MM, Peter Fransson MM, Ulf Persson VM, Ola Fransson F, Fredrik Stjärnebring F
Emil Andersson Avb, Peter Eriksson Avb, Patrik Eriksson Avb, Nicklas Andersson Avb, Kristian Nordmark Avb

Domare:
Ramadani, Haki  VÄXJÖ
Ass domare 1
Konjetic, Sinisa  ALVESTA
Ass domare 2
Ludiongo, Phlogy  ALVESTAIdag tog vi en viktig pinne, som fixades på övertid. Detta efter en match som var ovanligt chansfattig på en blöt och hal fotbollsplan.

Första kvarten så hade vi bra kontroll på matchen kändes det som, men vi skapade inget framåt ändå. Sen började Vederslöv att jobba sig in i matchen mer och mer, och det var väl rättvist med noll noll i paus.

Och andra började som den första, chansfattig och jämn, men min känsla var att Vederslöv blev lite farligare desto längre matchen gick. Och tillslut så blev det mål, och tyvärr så släpper vi in en hörna som går rätt in i mål. Ännu värre var att dom gjorde en likadan hörna till, men som tur var så hade Joakim I läst det och klev bak och nickade bort hörnan på mållinjen.

Och efter det så hade dom chansen i slutet med några riktigt farliga chanser att avgöra, men istället så lyckas Nicklas A på sin andra frispark knorra bollen över muren och in i mål på övertid.

Har annars ovanligt lite att skriva, eftersom matchen inte innehöll varken bra spel, målchanser eller några speciellt minnesvärda saker, förutom då den underbara kvitteringen då förstås.

Dem som höjde sig lite över mängden idag var Andreas K, som idag räddade oss från en förlust.

Det som däremot inte gladde varken oss eller Vederslöv/D var dagens domare Haki Ramadani, alla vi på båda bänkarna var rörande överens, vilket inte är så vanligt annars.

En nöjd Patrik Berg

 

 

Matchvärd:

Lessebo ÅC


Lessebo GoIF - IFK Påryd
4-0 (2-0)

Fredagen den 5/8 
 

Målgörare:
1-0    20min Fredrik Stjärnebring
2-0    42min Fredrik Stjärnebring
3-0    46min Joakim Ivarsson
4-0    80min Fredrik Stjärnebring
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Patrik Berg HB, Andreas Källsson MB,  Mikael Vuckovic MB, Patrik Eriksson VB, Johan Svensson HM, Peter Eriksson MM, Johan Karlsson MM, Kristian Nordmark VM, Ola Fransson F, Fredrik Stjärnebring F
Peter Fransson Avb, Niklas Andersson avb, Ulf Persson avb, Joakim Ivarsson avb, 

Domare:
Pontus Adolfsson,  Ålem
Ass domare 1
Mikael Mathisson, Växjö
Ass domare 2
Dan Runberg, VäxjöIdag gjorde vi årets stabilaste insats tycker jag, vi släppte till väldigt lite, samtidigt så skapade vi väldigt många chanser som vi hittills alltid gjort på våra hemmamatcher.

Från början så var det lite spel fram och tillbaka, vi fick väl inte någon kontroll på matchen, och vi fick också göra ett byte efter några minuter bara när Peter E skadade sig i vaden. Men efter att Fredrik S gjort ett noll lugnt och fint efter ett friläge så kändes det bättre. Förutom dom två lägen som vi släppte till, men dom föll väl ut, och spelet började gå över till vår fördel.

Och precis innan halvtid så passar Johan S perfekt fram Fredrik, som rundar målvakten och placerar in tvåan. Och vi hade en positiv känsla i pausen, att dom hade det tungt mot våra snabba anfallare tex.

Joakim I byttes in i halvlek, och precis en minut så placerade han in avgörande tre noll, efter ett perfekt pass av Peter F. Resten av matchen kontrollerar vi alldeles lysande, och chanserna avlöper varandra, men som vanligt så är procentsatsen låg vid dom tillfällena.

Men tillslut så lyckas vi göra ett mål till, och även denna gång gör Fredrik det, och även denna gång på pass från Johan S. Och sista tio minuterna så fick vi nog göra en fem sex byten pga trötthet, kramp och småskador, men vi lyckades hålla tätt bakåt vilket jag tycker var väldigt viktigt för känslan av trygghet i försvarsspelet.

Idag tyckte jag att hela laget spelade stabilt, men gladast var jag ändå för Johan S som nu till och med lägger fram fina mackor, Johan K som äntligen fick visa att han vill spela på mitten, Peter F som fick hoppa in efter några minuter och spelade suveränt, Ola F som sprang sönder deras backlinje tillsammans med terriern Fredrik S, som återigen gör en enorm arbetsinsats kryddad med tre mål.

En nöjd Patrik Berg

 

 


Tingsryds FF - Lessebo GoIF
1-1 (1-1)

Fredagen den 1/7 
 

Målgörare:
1-0  20min  Tingsryd
1-1  25min  Fredrik Stjärnebring
Varningar:

 
Utvisningar:
Daniel Baricevic

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivarsson HB, Andreas Källsson MB,  Mikael Vuckovic MB, Patrik Eriksson VB, Peter Eriksson HM, Rickard Ahlex MM, Peter Fransson MM, Ulf Persson VM, Daniel Baricevic F, Fredrik Stjärnebring F
Johan Karlsson Avb, Niklas Andersson avb, Emil Andersson avb, Jesper Edberg avb, Patrik Berg Avb

Domare:
Svensson , Andreas  OSKARSHAMN
Ass domare 1
Ramadani, Ali  VÄXJÖ
Ass domare 2
Stjernfeldt, Ulf  ÄLMEBODAIdag var känslan mycket skiftande, efter att vinna målchanserna solklart och kändes som att vi gav bort två poäng, så var det mycket närma en förlust efter ännu en utvisning som gav Tingsryd några stora chanser till ett avgörande.

Hela första halvlek gör vi en bra match, mot ett starkt Tingsryd. Vi skapar som vanligt många riktigt bra lägen, men ändå är det TFF som tar ledningen efter att vi för andra matchen i rad går bort oss på högerkanten, sen spelas bollen in och Mikael V slår bollen i egen stolpe, men på returen så kommer deras höger kille och slår in bollen.

Men som tur är så lyckas vi kvittera omgående efter ett perfekt anfall där Peter E slår ett längre pass till Daniel B, som på ett tillslag lägger bak bollen till Peter F, som även han passar bollen fram till Fredrik S på ett tillslag, och Fredrik lägger in bollen, ett kliniskt rent mål.

Fredrik S har väl sen själv en tre fyra kanonlägen att med huvudet nicka in bollen, men tillsammans med några andra bra lägen så fick vi ta en paus med oavgjort istället.

Var rätt nöjd med spelet i första, varnade bara för TFF’s snabba omställningar som vi hade lite svårt med i första.

Men i andra så tappar vi lite, men vi spelar mycket stabilt bakåt. Men när Daniel B pratar till sig sin andra tjabbvarning så blir vi återigen drabbade av en utvisning, så sista kvarten blev mycket jobbig. Särskilt eftersom vi även fick byta målvakt efter att Patrik S fått en lårkaka.

Ett läge var det riktig kalabalik i vårt straffområde, men efter lite handpåläggning så klarade det sig, och en gång räddade högerbacken Peter E en boll på mållinjen.

Bäst klarade sig idag Andreas K, Patrik S, Mikael V, Rickard A, Daniel B och Fredrik S. Men vi gör en bra insats allihop, Jesper E klarade några väldigt bra lägen också.

Domaren åkte långt, var ok i första för att helt tappa i andra. Vi var rörande överens med TFF ledningen om två svartas insatser, men båda lagen drabbades väl ungefär lika.

Ännu en domare som släpper sparkar och slag, men varnar direkt vid prat, vilket borde vara tvärtom, men vad f-n vet jag.

En snabbt åldrande Patrik Berg

 

 


Norrhults BK - Lessebo GoIF
1-2 (0-2)

Söndagen den 28/6 
 

Målgörare:
0-1  20min  Johan Karlsson
0-2  30min  Peter Fransson
1-2  46min  Norrhults BK
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivansson HB, Andreas Källsson MB,  Mikael Vuckovic MB, Patrik Eriksson VB, Johan Svensson HM, Peter Eriksson MM, Peter Fransson MM, Ulf Persson VM, Johan Karlsson F, Fredrik Stjärnebring F
Richard Ahlex Avb, Daniel Baricevic avb, Emil Andersson avb, Erik Kågetstad avb

Domare:
Hjelmer, Gert  VÄXJÖ
Ass domare 1
Axelsson, Lars  ÅSEDA
Ass domare 2
Tunlid, Markus  GÖTEBORGIdag så lyckades vi ta ännu en arbetsseger, efter en bra första halvlek med många chanser (som vanligt) och en andra halvlek där vi mest får rensa bort bollen hela tiden.

Vi startar mycket bra och vaskar fram chanser direkt från start, och det är något vi har blivit mycket bättre på, att vara med i matcherna från början. Och som tur är så får vi till slut utdelning, vet inte riktigt hur förspelet var men bollen hamnade framför fötterna på Johan K som från 3-4 meter från mål smäller upp bollen i ribban, men som tur är så går bollen in i mål efter markstudsen (lite små marginaler!).

Tvåan gör Peter F när han på volley slår in Ulf P alldeles för långa hörna!, och Andreas K var på väg in i straffområdet tillsammans med två motspelare! Och Ulf slog hörnan innan Andreas hann in, tänk så mycket fel vi måste göra för att äntligen lyckas göra mål på hörna J

I pausen pratade vi om svårigheterna med den lilla och hårda planen, att spela enklare och vårda bollen bättre, men efter någon minut så gör vi ett ABC fel och Norrhult reducerar, vilket gjorde att vi återigen tappade hela vårt spel.

Men efter en lång och nervös andra halvlek så har vi tagit tre nya poäng, och chanserna vann vi även i andra, men vi har förtvivlat svårt att göra mål för tillfället känns det som.

Ett av dom bättre lägena fick Peter F efter en formidabel dribblingsinsats, men där deras duktige målvakt lyckas rädda friläget.

Ännu en gång så var Andreas K mycket stabil, Peter F gjorde bra ifrån sig när han nu var tillbaka på mitten, Fredrik S gör som alltid så att man blir gråhårig, men vilken inställning och löpkapacitet han har, imponerande.

Rickard A fick återigen bara göra ett kort inhopp, men han gör alltid sitt jobb perfekt, och Daniel B kom in och var så när målskytt när han nickade i ribban (solklart mål enligt han själv).

Domarinsatsen var bra tyckte jag, men när det var lite tveksamheter så var det helt horribla felbeslut kändes det som, för att sen vara bra igen.

En nervös Patrik Berg

 

 

Matchvärd:

ICA
Supermarket


Lessebo GoIF - Mörbylånga GoIF
3-1 (2-0)

Tisdagen den 21/6 
 

Målgörare:
1-0  1min Fredrik Stjärnebring
2-0   10min Fredrik Stjärnebring
2-1  75min Andreas Danielsson
3-1  80min Johan Karlsson 
Varningar:

 
Utvisningar:

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Peter Fransson HB, Andreas Källsson MB,  Daniel Baricevic MB, Patrik Eriksson VB, Johan Svensson HM, Nicklas Gustavsson MM, Peter Fransson MM, Ulf Persson VM, Ola Fransson F, Fredrik Stjärnebring F
Rickard Ahlex Avb, Johan karlsson avb, Erik Kågestad avb, Jesper Edberg avb

Domare:
Athley, Magnus  INGELSTAD
Ass domare 1
Stjernfeldt, Ulf  ÄLMEBODA
Ass domare 2
Dahlin-Wolsing, Johannes  TINGSRYDIdag så lyckades vi besegra ett för dagen svagt Mörbylånga, men idag gav matchen mig en dålig eftersmak pga hur inställningen är om hur vi spelat fotboll.

Matchen hinner knappt börja förrän vi leder med två noll, där båda målen prickas in av Fredrik S helt sopren framför målet. Vi pressar tillbaka Mörbylånga så gott som hela tiden i början, och vi försöker hela tiden komma framåt och lyckas bra med det.

Efter hand så blir vi naturligt lite lata eftersom vi både gjort två tidiga mål samtidigt som vi känner att vi äger matchen på ett bra sätt. Vi börjar slarva med dom enkla passen och lyckas inte lösa dom lättaste situationerna utan tappar bollen för ofta.

Men planen gjorde också sitt till, att den brukar vara ojämn och svårspelad vet vi ju om, men att gå ut och spela en seriematch på en så hård plan som idag har jag inte gjort på tjugo år, tur att jag själv inte skulle spela med min gamla kropp. Under en sekvens på en trettio sekunder så trillar en fem sex spelare i båda lagen pga det miserabla underlaget, parodi.

I halvlek var jag enormt irriterad på hur vi slarvat bort många enkla lägen, men många av spelarna tyckte tvärt emot att vi spelat bra, så jag lugnade ner mig istället.

Och tyvärr så var väl andra halvlek en av våra sämre i år, och till råga på allt så släpper vi in en reducering när det återstod en kvart, vilket gjorde mig mycket orolig.

Men som tur var så kunde Johan K avgöra efter att han själv startat anfallet med en perfekt löpboll ut till Johan S.

Idag gladde jag mig mest åt Peter F perfekta backspel (det var jag inte ensam om), Daniel B stabila mittbacksspel, Fredrik S enorma arbetsinsats, och Johan K pigga inhopp.

Domaren Magnus Ahtley märktes inte knappt, vilket är ett väldigt bra betyg på en domare.

En frågande Patrik Berg

 

 

Matchvärd:

KONSUM


Lessebo GoIF - Orrefors IF
2-2 (1-2)

Fredagen den 17/6 
 

Målgörare:
0-1  20min Jim Erlingsson
1-1  30min Fredrik Stjärnebring
1-2  35min Linus Lindgren
2-2  60min Fredrik Stjärnebring
Varningar:

 
Utvisningar:
Nicklas Andersson

 

Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Joakim Ivansson HB, Andreas Källsson MB, Mikael Vuckovic MB, Daniel Baricevic VB, Peter Eriksson HM, Nicklas Gustavsson MM, Peter Fransson MM, Ulf Persson VM, Ola Fransson F, Fredrik Stjärnebring F
Rickard Ahelx Avb, Nicklas Andersson Avb, Patrik Eriksson Avb

Domare:
Norén, Niklas  UNNARYD
Ass domare 1
Dahlin-Wolsing, Johannes  TINGSRYD
Ass domare 2
Faaborg, Johnny  LENHOVDA


Idag så lyckades Orrefors med att knipa en pinne av oss hemma, vilket inget lag lyckats med tidigare. Men efter slutsignalen så var man rejält besviken över att vi inte vann, fast vi spelat med en man kort sista halvtimmen.

Orrefors startade bäst idag och tryckte bak oss långt ner i planen, och det osade hett några gånger.

Men efter ett tag så kom vi upp i planen, och lyckades trycka upp spelet avsevärt. Och efter lite halvchanser så lyckas tillslut Jim Erlingsson i Orrefors nicka in ledningsmålet, och som jag såg det så var det inget aggressivt försvarsspel direkt av oss.

Och nu kom vi igång ännu bättre, men vår kvittering var lite turlig, när Fredrik S slog in ett inlägg som dalade perfekt över målvakten.

Men när man nu trodde att vi var på gång så fick man ett tungt uppvaknande, efter att vi pratat mycket om våra inkast på sista träningen, så lyckas vi tappa bollen direkt efter att vi kastat bollen, och ett tillslag senare så var Linus Lindgren fri från halva planen och slår in bollen vid första stolpen.

I paus så pratar vi om att inte slarva så mycket med passningarna, men att vi bara skall öka på och trycka på för fullt.

Och första kvarten i andra är vi bara på Orrefors planhalva, då visar vi upp ett mycket bra anfallsspel och lyckas också göra ett suveränt snyggt kvitteringsmål. Nicklas A slår en perfekt boll i djupet till Ulf P, som på ett tillslag lägger in bollen mellan målvakt och backlinjen, och Fredrik S lägger in bollen också på ett tillslag, perfekt.

Perfekt var ju inte Nicklas A kort därefter när han först fick ett gult kort för protest, och fem sekunder senare ett till för att han glömt ta av halsbandet, ridå tänkte man då. Men resten av matchen genomför vi strålande, vi skapar fyra fem solklara målchanser och spelar smart bakåt.

Men inte ett enda av våra lägen ville in, dels av slarv och dels bra försvarsspel, och lite otur.

Idag var det många som gjorde en bra insats, så gott som alla får beröm. Extra plus ger jag dock Peter E (andra halvlek), Patrik E (andra halvlek), Joakim I och Fredrik S.

Patrik Berg

 Ingelstads IK - Lessebo GoIF
1-2 (0-2)

Fredagen den 10/6 
 

Målgörare:
1-0  5min Ulf Persson
2-0 25min Ulf Persson
1-2 48min Ingelstad
Varningar:

 
Utvisningar:
Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV,  Joakim Ivarsson HB , Andreas Källsson MB, Mikael Vuckovic MB, Daniel Baricevic VB, Peter Eriksson HM,   Nicklas Gustavsson MM,  Peter Fransson MM, Ulf Persson VM, Johan Karlsson F, Fredrik Stjärnebring   F
Avb:  Kristian Nordmark, Rickard Ahlex, Nicklas Andersson, Ola Fransson

Domare:
Gustavsson , Leif  LINNERYD
Ass domare 1
Ramadani, Ali  VÄXJÖ
Ass domare 2
Stjernfeldt, Ulf  ÄLMEBODA


Idag så lyckades vi äntligen att vinna en match på bortaplan, men det var ingen betryggande seger, utan togs efter en milt sagt svag avslutning.

Från början av matchen så såg det bra ut, men även Ingelstad var farliga tack vare några väldigt snabba spelare. Och redan efter några minuter så skarvnickade Johan K fram bollen till Ulf P som behärskat lobbsköt in vårt första mål och även sitt första mål för året, gott. Direkt i anfallet efter så nickade Johan K ner bollen perfekt mot bortre hörnet, men målvakten gör en bra räddning. Och på hörnan efter så fick återigen Johan K nästan öppet mål, men bollen träffar axeln och går utanför.

Efter det så håller vi spelet bra uppe och skapar lite halvchanser, men vi börjar också att slarva med passen på mitten, och Ingelstad kontrar snabbt och bra några gånger. Det såg väldigt farligt ut några gånger, men oftast så klarade Andreas K ut det på egen hand.

Efter en frispark nästan uppe vid mittlinjen så slår Ulf P en perfekt lång och hög frispark som till slut letar sig in i målet efter lite schabbel av deras målvakt.

I andra så får vi inte bort bollen efter en hörna, och dom lyckas göra 1-2 målet vilket medförde att mitt kokkärl kokte över på stört, det såg ju inte så stabilt ut.

Resten av matchen vill man helst glömma, för att kunna tappa allt spel och lyckas ta så många dåliga beslut under resterande tid, det måste vara rekord för Lessebo GoIF. Men när sen tillslut domaren blåste av matchen så kände man stor glädje, och en ännu större lättnad efter en mycket ”jobbig” avslutning.

Idag var Daniel B, Andreas K, Joakim I, Peter E, Peter F och Fredrik S lite över dom andra enligt min bedömning, och det var ändå starkt att hålla emot i slutet av hela laget.

Och för första gången så ville jag framföra min åsikt till domaren (Leif Gustavsson) direkt efter matchen. Då framförde jag både min och Ingelstads tränare (Erik Lundgren) mycket stora besvikelse på en av dom assisterande domarna, hur kan han få styra matchen på ett miserabelt sätt och sätta huvuddomaren i en omöjlig svår situation. Vad han svarade behåller jag för mig själv.    

En lättad Patrik Berg


Matchvärd:

Lessebo 
Järn och Bygg AB


Lessebo GoIF - Pukebergs BK
5-0 (1-0)

Måndagen den 6/6 
 

Målgörare:
1-0  43min Joakim Ivansson
2-0  60min Fredrik Stjärnebring
3-0  65min Johan Svensson
4-0  75min Nicklas Andersson
5-0  85min Johan Karlsson
Varningar:

 
Utvisningar:
Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV,  Daniel Baricevic HB, Joakim Ivarsson MB , Andreas Källsson MB, 
Patrik Eriksson VB, JOhan Svensson HM,   Nicklas Gustavsson MM,  Peter Fransson MM, Ulf Persson VM, Peter Eriksson F, Fredrik Stjärnebring   F
Avb:  Kristian Nordmark, Rickard Ahlex, Nicklas Andersson, Ola Fransson, Johan Karlsson

Domare:
Eriksson, Ingemar  FIGEHOLM
Ass domare 1
Mathisson, Mikael  VÄXJÖ
Ass domare 2
Wernersson, Stefan  VÄXJÖIdag tog vi åter en trepoängare hemma på Lessebo IP, efter en rätt bra första halvlek med bara ett mål, och en sämre andra där vi gjorde desto mer mål.

Från början av matchen så såg det riktigt bra ut, vi skapade väldigt många målchanser under första halvan av halvleken, men alla misslyckades. Resten av halvleken ägde vi också, fast tempot började gå ner, vi kände att vi hade matchen och stod mer och mer still och spelade fotboll.  Hörnor vet jag inte hur många vi hade, men många var det, och efter en katastrof hörna så kommer till slut bollen ut till Joakim I som skjuter in sitt första (tror jag) A-lagsmål. Och det kom precis perfekt innan pausen.

Pukeberg hade också något bra läge där dom inte lyckades få fram bollen till fri spelare, men under pausen så pratade vi om att öka bolltempot, springa mer och släppa bollen lite snabbare.

Av det blev det ingenting, andra halvlek så tappar vi matchen första kvarten, vi har stora problem och får mest försvara oss.

Men precis när jag skall göra ett dubbelbyte så kommer Fredrik S fri och placerar in 2-0, och precis efter gör Johan S 3-0 på retur efter ett stolpskott, och efter det så dör matchen. Vi skapar läge på läge och lyckas göra två mål till, Nicklas A fri, och Johan K efter ett inlägg som han daskar in. Bytte in alla fem avbytarna idag utan att det knappt syns, den bänk vi har måste vara den bästa på många år vi haft i Lessebo GoIF.

Idag vill ge några extra rosor till mittbackarna Andreas K och Joakim I, Peter F som äntligen var tillbaka där han vill spela, och till Fredrik S för sin underbara inställning.

Nu får vi ladda om batterierna till Ingelstad på fredag, då vi förhoppningsvis kan börja plocka poäng utanför Lessebos gränser! Och domaren hade en lugn afton idag, inga varningar och en lugn match i övrigt.

Patrik BergGransholm IF - Lessebo GoIF
3-1 (2-0)

Tisdagen den 31/5 
 

Målgörare:
1-0  5min Gransholm
2-0  35min Gransholm
3-0  60min Gransholm
3-1  92min Patrik eriksson
Varningar:

 
Utvisningar:
Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV,  Daniel Baricevic HB, Joakim Ivarsson MB , Andreas Källsson MB,
Patrik Eriksson VB, Peter Eriksson HM,   Nicklas Gustavsson MM,  Rickard Ahlex MM, Ulf Persson VM, Johan K F, Peter Fransson   F
Avb:  Kristian Nordmark, Erik Kågestad, Robin Grönholm, Ola Fransson, Patrik Berg

Domare:
Klyver, Fredrik  Taberg
Ass domare 1
Dinamarca, Luis  Växjö
Ass domare 2
Backlund, Håkan  Växjö


Idag åkte vi på en rättvis förlust mot ett för dagen bättre lag, tråkigt men sant.

Från startsignalen så tog Gransholm hand om taktpinnen och tryckte ner oss långt ner i planen, och efter ett inlägg som vi inte får iväg, utan landar rakt på deras anfallare som lätt kan placera in ett noll efter fem minuter.

Efter det så har dom några chanser till att göra mål på, men efter hand så kommer vi upp lite sporadiskt i alla fall och börjar jämna ut matchen lite. Fast Gransholm spelar bättre än oss fortfarande, men vi närmar oss, fast på en hörna av oss så blir vi straffade hårt efter att vi tappat bollen vid mittlinjen och efter en bra omställning så gör dom två noll.

I pausen så är det väldigt olika känslor, vissa tycker vi spelar pissdåligt, medan andra tycker att Gransholm inte tillåter oss att spela eftersom dom spelar bra. Men vi gör ett försök att komma in i matchen, men efter ännu en snabb omställning så blir vi överspelade och en av deras spelare kan göra tre noll efter att ha sprungit sig fri.

Men efter att vi bytte in Kristian N och Ola F så fick vi tag i matchen mycket bättre (Gransholm gick väl ner sig lite också), och vi spelade riktigt bra sista halvtimmen. Vi tog löpningar och gjorde oss spelbara och avslutade matchen strålande. Men reduceringen kom alldeles för sent, efter lite flipperspel så kom bollen till Patrik E som blev helt ren med deras duktige målvakt, och placerade bollen mitt i målet!

Idag vill jag ge beröm till inhoppande Kristian N och Ola F och till Joakim I, som efter en lite tung inledning spelade mest moget av oss alla.

Nu får vi ladda om batterierna till Pukematchen på måndag.

Patrik Berg

 

Matchvärd:

Jan Gullberg


Lessebo GoIF - Emmaboda IS
3-0 (2-0)

Tisdagen den 24/5 
 

Målgörare:
1-0 5min Fredrik Stjärnebring
2-0 15min Johan Svensson
3-0 60min Fredrik Stjärnebring
Varningar:
Fredrik Stjärnebring
Patrik Eriksson
 
Utvisningar:
Johan Svensson
Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV,  Joakim Ivarsson HB, Andreas Källsson MB,
Mikael Vuckovic MM, Patrik Eriksson VB,  Johan Svensson HM, Nicklas Gustavsson MM, Peter Eriksson MM, Ulf Persson VM, Fredrik Stjärnebring F,  Daniel Baricevic F
Avb: Johan Karlsson, Peter Fransson, Kristian Nordmark, Erik Kågestad, Jesper Edberg

Domare:
Johannes Gunnarsson, Ljungby
Johnny Faarborg, Lenhovda
Niklas Karlsson, Lenhovda


Idag vann vi återigen en klar hemmaseger efter en bra kvart i första, men än bättre andra halvlek där vi låter bollen gå på ett effektivt sätt.

Vi startade bra med många bra löpningar och bra spel, främst är det Patrik E som löper upp i varje anfall så gott som. Och det är även han som slår inlägget som Fredrik S helt ren får stå och nicka in, och äntligen så har vi lyckats göra ett tidigt ledningsmål!

Och när sen vår ”nya” skyttekung Johan S rullar in tvåan efter pass av Peter E så kändes det säkert eftersom vi har spelat så bra hemma tidigare. Men ack vad man misstog sig, för efter att Mikael V sträckte sig efter åtta minuter så blev det lite virrigt, och det höll i sig hela halvleken ut. Och ännu värre skulle det ju bli efter att Johan S fått rött kort för ett olämpligt uttalande om domaren. Under sista halvtimmen så var vi väldigt passiva och orörliga, Emmaboda flyttade upp och skapade lite lägen, och i halvlek fanns det mycket att prata om.

Men direkt i andra så var vi tillbaks i vårt ”vanliga” spel och det kändes stabilt igen, och när sen Fredrik S gjorde mål igen efter att bollen ändrat riktning på en av deras backar så dog matchen, och vi fick i slutet enorma ytor att spela på, vilket vi också utnyttjade till fullo.

Så tillslut så tyckte vi att vi vann rättvist, och hela andra halvan genomförde vi på ett mycket bra sätt. Patrik S var återigen stabil i målet, hela backlinjen med extra plus för Andreas K spelade perfekt, Ulf var mycket bra i andra halvlek, Nicklas G spelade perfekt igen (har börjat dribbla nu också!), Fredrik S måste vara ett h-e att möta. Men den som idag förtjänar mest beröm var ”den gamle”, Peter E som idag gjorde allt perfekt nästan, och han blev bättre och bättre hela matchen.

Jag tyckte faktiskt också synd om Daniel B, som idag fick förtroendet att spela på topp med Stjärne, och var laddad till tusen. Men det roliga slutade efter åtta minuter när Mikael V skadade sig, vilket gjorde att herr Baricevic åkte ner på sin backplats illa kvickt, ja livet är orättvist Daniel.

Domaren Johannes Gunnarsson gjorde väl ingen imponerande insats enligt mig, två röda och tre gula i en väldigt lugn match är enligt mig alldeles för mycket. Det var enorma skillnader på bedömningarna, några gula var ju för ingenting kändes det som, medan vissa ”överfall” inte ens gav frispark.   

Patrik Berg

 

 Flygsfors/Gadd. IF - Lessebo GoIF
1-1 (1-0)

Torsdagen den 19/
 

Målgörare:
1-0 35 min Självmål
1-1 88 min Johan Svensson
Varningar:

 
Utvisningar:
Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV,  Joakim Ivarsson HB, Andreas Källsson MB,
Mikael Vuckovic MM, Daniel Baricevic VB,  Johan Svensson HM, Nicklas Gustavsson MM, Johan Karlsson MM, Ulf Persson VM, Fredrik Stjärnebring F, Peter Eriksson F
Avb: Peter Fransson, Patrik Eriksson, Somnuk Sonsana

Domare:
Andreas Svensson, Oskarshamn
Conny Antonsson, Nybro
Jan-Åke Aronsson, Kalmar


Idag gjorde vi en alldeles förträfflig match, första halvlek var väl bra, medan den andra var helt otroligt bra.

Mot svårspelade Flygsfors/G så började vi bra för att sen tappa lite varefter halvleken gick, men där vi ryckte upp oss efter deras ledningsmål som kom till efter en hörna. Dom slog den mot första stolpen, och när Daniel B skall nicka bort bollen så får han en rejäl knuff i ryggen och halvmissar bollen, som styrs in i eget mål, surt som bara den.

Men i pausen så var vi rätt positiva, vi tyckte att vi hade koll på matchen, fast den var jämn. Men vi genomförde hela halvleken på ett underbart sätt, alla visade en stor beslutsamhet i allt vi gjorde. Och framförallt så spelade vi bollen till varandra i ett lågt tempo ibland, för att sen höja tempot och skapa flera bra lägen.

Patrik E kom in och dominerade hela vänstersidan på ett strålande sätt, Joakim I verkade trivas mycket bra på andra kanten han också, med flera fina och väl avvägda uppspel.

Peter E dirigerade spelet bra i andra halvlek, Nicklas G var återigen en av våra bästa, Mikael V och Andreas K gjorde inte ett misstag på hela matchen. Johan S var återigen mycket bra, samtidigt som han verkar ha hittat målkänslan någonstans långt inne, roligt.

Och Patrik S var stabil igen, och friläget han räddar i sista minuten höll hög klass.

Som ni märker så var jag nöjd med mycket idag, det otroliga var ju bara att vi inte vann matchen! Men det var härligt att stå vid sidan idag, stolt och glad var jag.

Hoppas att vi kan hålla uppe spelet under en lång period nu bara, enstaka matcher går ju, men när man skall prestera under en längre tid så krävs det mycket av alla.

Domaren var väl ok idag, förutom att han inte la till mer än några sekunder av matchen, vilket var mycket konstigt eftersom han tidigare i matchen lugnat oss och sagt ”det är lugnt, jag stoppar tiden” när Flygsfors spelare hämtade bollarna, eftersom det inte fanns några bollpojkar. 

En stolt Patrik Berg

 

Matchvärdar:

MPI Teknik AB
Kosta Boda AB


Lessebo GoIF - Vederslöv/Dänn. IF
4-1 (1-1) 

Tisdagen den 10/
 

Målgörare:
1-0  25 min Nicklas Andersson
1-1  35 min Självmål
2-1  60 min Johan Svensson
3-1  75 min Fredrik Stjärnebring
4-1  85 min Johan Karlsson

Varningar:

 
Utvisningar:
Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Daniel Baricevic VB, Joakim Ivarsson MB, Andreas Källsson MB, Patrik Eriksson VB, Johan Svensson HM, Peter Eriksson MM, Nicklas Gustavsson MM, Ulf Persson VM, Fredrik Stjärnebring F, Nicklas Andersson F
Avb: Johan Karlsson, Rickard Ahlex, Kristian Nordmark, Mikael Vuckovic, Jesper Edberg

Domare:
Anders Calvander, Kalmar
Ola Ekegren, Växjö
Tom Johansson, Växjö


Idag så var det fina spelet tillbaka som vi haft under hela året, förutom då senast mot Påryd.

Under första halvlek så spelade vi riktigt bra utan att få den utdelning vi tyckte vi förtjänade. Framförallt så kom vi fram bra på vänsterkanten med Patrik E och Ulf P, och vi skapade lägen under hela halvleken tack vare bra rörelse och ett mycket bra passningsspel.

Ettan kom tillslut när Nicklas A blev sopren framför målvakten, och fråga mig inte hur han fick in bollen, det såg ut som en väldigt felträff, men mål blev det.

Vederslöv skapade sina chanser mest genom långa inkast som vållade stora problem för oss, och deras kvittering kom till efter ett sådant. Men vi hade flera bra lägen att få bort bollen, men det slutade med att vi gjorde självmål!

Men som tur var så fick vi retroaktiv utdelning i andra halvlek, Johan S dribblade sig igenom och sköt in 2-1, och Fredrik S nickade in 3-1 och till slut gjorde Johan K 4-1 efter att vi äntligen hade rullat bollen lite i backlinjen och spelade oss sen fram och gjorde mål, underbart snyggt.

Måste också bara nämna domaren Anders Calvander som enligt mig utförde den bästa domarinsats jag upplevt som seniortränare, han pratade på ett normalt sätt med spelarna som gjorde att det aldrig blev hetsigt eller aggressivt på planen samtidigt som hans bedömning var suverän, där har hela domarkåren ngt att eftersträva.

Och eftersom han var så gott som 100 % så måste han ha varit skymd när Nicklas A fick en klockren bensax bakifrån, med resultatet av ett köttsår på vaden och en axel ur led, vilket innebär några veckors vila från fotbollen för honom.

Idag var det många som gjorde en mycket fin insats, med extra plus för Ulf P, Patrik E, Joakim I, Fredrik S och framförallt Niklas G. Men bäst på plan var nog ändå Anders Calvander från Kalmar Domarklubb.

En glad Patrik Berg

 

 


IFK Påryd - Lessebo GoIF
3-2 (2-1) 

Tisdagen den 3/
 

Målgörare:
1-0 22 min IFK Påryd
1-1 33 min Johan Svensson
2-1 38 min IFK Påryd
3-1 75 min IFK Påryd
3-2 85 min Rickard Ahlex

Varningar:

 
Utvisningar:
2 st i Påryd
Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Daniel Baricevic VB, Joakim Ivarsson MB, Andreas Källsson MB, Peter Eriksson VB, Johan Svensson HM, Rickard Ahlex MM, Nicklas Gustavsson MM, Ulf Persson VM, Fredrik Stjärnebring F, Johan Karlsson F
Avb: Nicklas Andersson, Erik Kågestad, Somnuk Sonsana

Domare:
Florent Asslani  Vimmerby
Per Elofsson Emmaboda
Robert Brodin Lindås


Idag så är känslan något annorlunda mot våra senaste matcher, jag har alltid varit stolt och stått för vad vi presterat tidigare i år, men idag så lämnade jag Påryd I.P med svansen mellan benen.

Det viktigaste vi har pratat om är inställningen som vi förra året hade svårt med enligt många spelare själva, och så tar många med sig en miserabel sådan mot en motståndare som vi alltid haft svårt mot, det var Div. 6 klass på den förberedelsen.

Inför matchen poängterade vi att spela säkert under inledningen för att sen börja ta för oss, men istället så radar vi upp misstag och gör många felbeslut som straffar oss hårt. Båda deras mål i första började med två snedsparkar på mittplan, och besluten som vi sen tog lämnade mycket övrigt att önska.

När jag själv spelar så kan jag vara lite irriterad och skrika till ibland (milt skrivet), men när jag står jämte så brukar jag vara väldigt lugn och mer prata om ev. problem som dyker upp, men dagens drabbning gjorde mig så fruktansvärt arg och besviken, framförallt på vårat uppträdande i många situationer. Men man måste ju kunna ta förluster bruka jag säga, men vissa förluster klarar jag bara inte av att hantera på ett ”moget” sätt.

Matchen kändes okontrollerad hela tiden, vi försökte rulla bollen men hade svårt med att hitta ytor, och efter deras utvisningar så hade vi för lågt bolltempo för att ens vara nära att skapa några bra målchanser, dom som dök upp kom efter lite flipperspel.

Positivt kan jag inte komma på så värst mycket, till att spela så dåligt så skapade vi faktiskt en hel del, särskilt Fredrik S skapar själv med sin inställning. Men nu gäller det att vi visar att vi vill vara med i spelet igen, och då börjar vi med träningen på torsdag. Vill också framföra ett tack till Erik och Somnuk som åkte till Påryd och inte fick spela en minut.

En mycket besviken Patrik Berg              

 

Matchvärd:

TRAFIKKIOSKEN
Lessebo


Lessebo GoIF – Tingsryds FF
4-0 (0-0) 

Tisdagen den 26/4 
 

Målgörare:
1-0 55 min Johan Svensson
2-0 61 min Fredrik Stjärnebring
3-0 75 min Fredrik Stjärnebring
4-0 83 min Fredrik Stjärnebring

Varningar:

 
Utvisningar:
Lessebo GoIF:  
Patrik Svensson MV, Daniel Baricevic HB, Mikael Vuckovic MB, Andreas Källsson MB, Patrik Eriksson VB, Johan Svensson HM, Rickard Ahlex MM, Peter Fransson MM, Ulf Persson VM, Fredrik Stjärnebring F, Peter Eriksson F
Avb: Nicklas Gustavsson, Nicklas Andersson, Joakim Ivansson, Johan Karlsson, Jesper Edberg

Domare:
Björn Gustavsson, Rockneby
Niklas Karlsson, Lenhovda
Per Ragnarsson , Lenhovda


Jag säger som vår käre vattenbärare, ”underbart” att börja året med en seger på hemmaplan, första halvlek stelt och orörligt, medan andra genomfördes på ett bra sätt.

Tingsryd började piggt med att individuellt ställa till med några farligheter, men det var lite halvchanser åt båda håll. Efter 10 min så får vi en straff efter handboll, men tyvärr så räddar deras målvakt Peter Fransson straff. Tyvärr så fick Peter F ett knä i sidan lite tidigare och fick kort därefter utgå. Resten av halvleken fortsatte i samma ojämna och hawai liknande spel, det verkade som om vi var ängsliga och fegspelade med långa pass istället för korta pass.

I pausen var det lite irriterat, men vi skulle försöka lugna ner oss i spelet, samtidigt som vi skulle slå mer bollar ut på kanterna. Och efter 10 min i andra så kom äntligen det förlösande 1-0 målet, Nicklas A drog sin back på kanten och spelade in till Johan S som satte bollen vid första stolpen.

Då kändes det lugnt, känslan var att bara vi fick första så skulle det fixa sig, och Fredrik S gjorde därefter tre mål i rad, först på en frispark av Nicklas A som han stötte in vid bortre. Andra stötte han också in vid bortre efter ett misslyckat skott av Andersson, och trean återigen efter en Andersson frispark som han nickade in i kamp med målvakten.

Idag visade vissa spelare att formen är på väg, och dom andra visade ett stort hjärta, vilket är nog så viktigt. Patrik S var idag alert på utrusningarna, Andreas K gjorde en mycket bra andra halvlek, Ulf P visade mycket av det han döljer på träningarna J, Johan S visade återigen att hans ”sambasemester” har gjort nytta. Sen kom Nicklas A in och gjorde en strålande halvlek, och det är framförallt hans prat under spelet som imponerar på mig. Skönt också att Fredrik S kom igång med målskyttet. Känns också underbart att vi efter fyra byten inte tappar i styrka, utan snarare var det tvärtom. Där har vi en stor fördel gentemot våra motståndare, bredden.

Domaren Björn Gustavsson gjorde enligt mig en mycket bra insats, spelarna klagade bara på attityden mot dom, men inget gnäll alls om spelet, och det är väl inte ofta det händer så då måste dom väl ha varit nöjda med insatsen.  

Patrik Berg